Matematik

Bestem ligning (vektor 2d)

08. september 2013 af counter14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder således: 

"Bestem en ligning for linjen l, hvor (4,3) er et punkt på linjen, og normalvektor = (2 over 1) er en normalvektor til linjen" 

En der kan hjælpe med fremgangsmåde? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2013 af mathon


     Når P(x,y) er et vilkårligt punkt på l,
     er en retningsvektor for l
                                                      r = [x-4,y-3]
     l's normalvektor
                                                      n = [2,1]
     er ortogonal på r

     hvorfor skalarproduktet
                                                      nr = 0
                                                     


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis n er en normalvektor til linien, og punktet Q er et givet punkt på linien, gælder der for et vilkårligt andet punkt P(x,y) på linien, at

n • QP = 0


Skriv et svar til: Bestem ligning (vektor 2d)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.