Matematik

reducere

08. september 2013 af krt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder med en opgave som jeg ikke kan få løst. Er der nogen der kan hjælpe mig?

((4a-2b)/(2a))+((5a)/(3a))-((a+3b)/a)

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2013 af mette48 (Slettet)

fællesnævner for brøkerne er 2*3*a              forlæng alle brøkerne så de har fællesnævner

                                                           gang ind i parenteserne i tællerne

                                                           træk tællerne sammen

                                                           se om der kan sættes noget uden for parentes


Svar #2
08. september 2013 af krt (Slettet)

Tak for svaret. ser det ok ud

..

((4a-2b)/(2a))+((5a)/(3a))-((a+3b)/(a))

= (((4a-2b)*3)/(2a*3))+((5a*2)/(3a*2))-(((a+3b)*6)/(a*6))

= ((12a-6b)/(6a))+((10a)/(6a))-((6a+18b)/(6a))

= ((12a-6b+10a-(6a+18b))/(6a))

= ((16a-24b)/(6a))

= ((8a-12b)/(3a))


Skriv et svar til: reducere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.