Matematik

funktion

08. september 2013 af Massou (Slettet) - Niveau: B-niveau

Givet funktionerne f(x)=x3-6x2 og g(x)=x2-4•√x

a) bestem de punkter (x-værdier) hvor f'(x) og g'(x)  er lig med 0.

b) Bestem fortegnene (+ eller -) for f'(x) og g'(x) i de intervaller der er bestemt ved nulpunkterne i har fundet i spm. a)

Jeg håber I kan hjælpe mig med at løse disse opgaver.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2013 af peter lind

Brug (xn)' = n*xn-1


Svar #2
08. september 2013 af Massou (Slettet)

jeg har fundet det til at være f'(x)= 3x2-12x og g'(x)= 2x-2x-1/2. Kan det passe??

jeg forstår ikke opg b).


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2013 af peter lind

Ja

f'(x) og g'(x) er kontinuerte i deres definitionsområde. Funktionerne kan derfor kun skifte fortegn i 0 punkter så beregn nogle funktionsværdier i de intervaller som nulpunkterne deler definitionsområde i. Du kan evt. også lave nogle grafer for funktionerne.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Skitse vedhæftet

:-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Skriv et svar til: funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.