Matematik

Opgave med eksponentiel funktion

09. september 2013 af Bobsburgers (Slettet)

Min opgave lyder sådan:

I perioden 1998-2007 kan man beskrive antallet af lobbyister i USA ved funktionen:
f(x) = 490x + 10400 
Hvor f(x) = antallet af lobbyister og x = antal år efter 1998.
Bestem betydningen af 490 (a) og 10400 (b).
a som er 490 betyder at antallet af lobbyister stiger med 490 om året, og b som er 10400 betyder at i startsåret (1998) var der 10400 lobbyister i USA.
Lobbyisternes samlede budget (i mio. $) kan beskrives ved funktionen:
g(x) = b * a^(x)
Hvor g(x) = lobbyisternes samlede budget og x = antal år efter 1998.
Bestem a og b, når g(0) = 1450 og g(9) = 2750.
Lobbyisternes gennemsnitlige budget er bestemt ved:
h(x) = ((g(x))/(f(x)))
Hvor h(x) = lobbyisternes gennemsnitlige budget og x = antal år efter 1998.
Bestem x når h(x) = 0,175.

Det er de understregede jeg mangler hjælp til...


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2013 af mathon

                       g(x) = y = b•ax                        som ved indsættelse af      x = 0    y = 1450
giver

                       1450 = b•a0 = b•1 = b

                       g(x) = y = 1450•ax                 som ved indsættelse af      x = 9    y = 2750

giver
                       2750 = 1450•a9                     hvoraf a beregnes
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2013 af Krabasken (Slettet)

Undersøg det 0'te år

Altså starten på det hele:

Dvs. indsæt x=0 i f(x) = 490x + 10400

Så ser du betydningen af 10400 (b)

Undersøg så efter 1 år:

indsæt x = 1

Så forstår du betydningen af 490 (a)

Næste spørgsmål er behandlet i # 1

Sidste spørgsmål:

Opskriv h(x) = ((g(x))/(f(x)))

Indsæt h(x) = 0,175 og isolér (find) herefter x

:-)


Skriv et svar til: Opgave med eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.