Fysik

Lufts densitet

10. september 2013 af Ukenddt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er lufts densitet? (altså dioxygen) 

:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2013 af peter lind

Det kommer an på temperatur og vægt. Slå op i din bog eller tabel for at finde massefylden for nogle værdier ad tryk og temperatur og omregn til det ønskede tryk og temperatur ved brug af den idealgas ligningen


Svar #2
10. september 2013 af Ukenddt (Slettet)

Ved 19 grader :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2013 af hesch (Slettet)

Atmosfærisk luft:   ca. 1,29 kg/m3.

Du kan google ren ilt, hvis det er det du vil have.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2013 af mathon

eller anvend

                          P • M               
                   ρ =  -------                        hvor der er anvendt stort P for tryk for ikke at forveksle med ρ
                          R • T

som for ren dioxygen
giver

                             M                             (0,031998 kg/mol)     
                   ρ =   ------ •  P  =  --------------------------------------------------------- • P = (1,3173·10-5 (kg/m3)·Pa-1) • P            
                           R • T            (8,31451 Pa•m3/(mol·K)) • ((273,15+19) K)

           

           

                                  


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2013 af mathon

som ved 1,01325·105 Pa
giver
                          ρ = (1,3173·10-5 (kg/m3)·Pa-1) • (1,01325·105 Pa) ≈ 1,34 kg/m3


Skriv et svar til: Lufts densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.