Fysik

Write an integral for the electric field..

10. september 2013 af aisha_123 (Slettet)

Nogen som kan hjælpe med denne opgave? Opgaven lyder:

2. Consider a charged stick of length 2L, as described in Grith, Example 2.2
(Example 2.1 in the old edition).

a) Write an integral for the electric eld at an arbitrary point (x; z) in the plane,
and show that it can be written as

E(x,z)=λ/(4π?0L)*ε(X,Z)

(E og ε er vectorer)

ε, X=x/L and Z=z/L are dimensionless

b) Perform the integrals to get the explicit expressions for E(X;Z). Check that they
reduce to Grith's result when x = 0.

Show that the eld at large distances from the stick (i.e., R =sqrt(X^"+Z^2) >>  1) and in the direction  from the vertical behaves as

εz=2/R^2cos(theta)

εx=2/R^2sin(theta)

Could you have obtained this result without doing the integration?


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2013 af Erik Morsing (Slettet)

når du ikke får svar på den der, så skyldes det, at forklaringen er temmelig lang, men start med at tegne det op i dit koordinalsystem og angiv den elektriske feltvektor i punktet, brug så vektoropløsningen i x- og y-retningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2013 af lumia (Slettet)

Jeg vil gerne vedhæfte en fil der indholder et muligt løsningsforslag til opgaverne, men hjemmesiden driller med at jeg ikke kan oploade det...?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2013 af lumia (Slettet)

Jeg kan sende løsningsforslaget til en mail adresse hvis det har interesse? (Den er på 3 sider..)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2013 af lumia (Slettet)

Jeg prøver igen..

Vedhæftet fil:WP_000269.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2013 af lumia (Slettet)

Det skyldtes vidst at hjemmesiden ikke støtter oploadning af rar filer. Nu prøver jeg med ZIP.. :)  


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2013 af lumia (Slettet)

Lad os se om det virker nu..

Vedhæftet fil:Løsningsforslag.zip

Skriv et svar til: Write an integral for the electric field..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.