Matematik

Ligninger

11. september 2013 af emmam1997 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med en blækregning om ligninger, og de er absolut ikke min stærke side... 
Noget hjælp ville være rigtig lækkert. Ikke kun resultatet, men i må gerne forklare det for mig da jeg skal skrive mellemregningerne ned og det er dem jeg har lidt svært ved
Jeg går i 1.g og jeg har matematik på B-niveau

x^2  = 9

x + 4 = 2

3 x + 4 = a


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2013 af mathon

x2 = |x|2 = 32

       |x| = 3

       x = ±3


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. september 2013 af PeterValberg

Måske du vil finde et par "guldkorn" blandt disse videoer fra FriViden.dk

[ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. september 2013 af mathon

     x + 4 = 2                træk 4 fra på begge sider


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. september 2013 af mathon

 3 x + 4 = a                          træk 4 fra på begge sider

                                            divider med 3 på begge sider


Svar #5
11. september 2013 af emmam1997

#4
 

 3 x + 4 = a                          træk 4 fra på begge sider

                                            divider med 3 på begge sider

Hvordan dividerer man a med 3??? Og hvordan trækker man noget fra a?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2013 af PeterValberg

3x + 4 = a
3x + 4 - 4 = a - 4
3x = a - 4
(3x)/3 = (a - 4)/3
x = (a - 4)/3           mere kan du ikke gøre ved den :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
11. september 2013 af emmam1997

Tusind tak for hjælpen :)


Svar #8
12. september 2013 af emmam1997

Jeg er kommet til at bytte rundt.... 
Den rigtig ligning er 3x + a = 4


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. september 2013 af PeterValberg

det ændrer ikke metoden :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.