Matematik

Hjælp til løsning af ligning

11. september 2013 af king-lp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan det lade sig gøre at besvare følgende spørgsmål i hånden uden brug af cas:

i hvilke punkter skærer funktionerne:

f(x) = 2x3

g(x) = 4x2

atlså således f(x) = g(x), men kan det lade sig gøre i hånden? :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2013 af PeterValberg

Løs ligningen

f(x) = g(x)
2x3 = 4x2
2x3 - 4x2 = 0
2x2(x - 2) = 0                      nulreglen benyttes

2x2 = 0    ∨   x - 2 = 0         løs disse ligninger i x

indsæt de fundne x-værdier i den ene forskrift for at bestemme de
tilhørende y-koordinater, - voila, du har skæringspunkternes koordinater

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.