Matematik

Hjælp til løsning af ligninger.

11. september 2013 af NH123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 

Er der nogen som kan hjælpe mig med at løse de her ligninger.

−x + 7(x + 8) = 6x − (3x + 1)

2(x + 5) − 1 = 4(x − 4,5) − 3(6 − 2x)

7,4 − (2,2x + 3,9) = 0,6 + 3(5,5x − 1,8)

Vil være meget taknemlig hvis nogem gad og hjælpe mig, fordi jeg har meget svært ved at løse dem. 

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Gang ind i parenteserne, saml led med x på venstre side, og isoler x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2013 af Copyfokking

Gang ind i parenteserne, forkort og isoler x :)

fx ved nr. 2:

2(x + 5) − 1 = 4(x − 4,5) − 3(6 − 2x)

Gang ind i parenteserne

2x + 10 - 1 = 4x - 18 - 18 + 6x

Forkort

2x + 9 = 10x - 36

Isoler x

9 + 36 = 10x - 2x

45 = 8x 

x = 45 / 8 = 5,625


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2013 af MathiasJordan (Slettet)

okok boss


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2, #3

Lad nu være med at løse ligningerne helt til grunden. Giv vink i stedet for. Det er jo ikke meningen, at I skal lave lektierne for trådstarter.


Skriv et svar til: Hjælp til løsning af ligninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.