Matematik

Vektorer

11. september 2013 af matematiklytter (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle.

Nogen, som kan hjælpe med denne opgave?
- Jeg ved ikke helt hvordan skal lave en type af solve, hvor jeg både finder t og får de 30 grader med.

Jeg har vedhæftet en fil med opgaven. 



På forhånd tak. 

Vedhæftet fil: Vektorer1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2013 af mathon

                    ab = a · b · cos(v)             når |a| = a   og   |b| = b

                    cos(v) = (a • b) / (a · b)

                    cos(30º) = (3·2+t·5) / (√(9+t2) ·√(4+25))

                    √(3)/2 = (3·2+t·5) / (√(9+t2) · √(4+25))    hvoraf t beregnes…

                   


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er givet de to vektorer

a = [3 ; t]   og   b = [2 ; 5]

og man skal bestemme tallet t, så at vinklen mellem de to vektorer er 30º.

Benyt udtrykket for cos(v) hvor v er vinklen mellem to vektorer a og b. Benyt, at v = 30º , så cos(v) = (√3)/2 .


Svar #3
11. september 2013 af matematiklytter (Slettet)

Tak for hjælpen. Jeg kom frem til solve(Cos(30)=ab/|a|*|b|,t), som jeg fik til = 2,3606, Så tak igen ;-)


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.