Samfundsfag

Hjælp, senest idag!!!!

13. september 2013 af manglerhelp - Niveau: A-niveau

Hej alle. Jeg er lidt i tvivl om hvorvidt skal skal løse følgende opgave:

Argumentere udfra en liberalistisk synsvinkel imod nedenstående citat:

Velfærdsydelser skal gælde for alle

Velfærdsydelser skal i udgangspunktet være universelle. Dvs. de skal gælde for alle og være skattefinansierede. Det er udtryk for et solidarisk og lighedsorienteret samfund. Et progressivt skattesystem, hvor de rigeste betaler mest er en del af et sådant system.

Nej til almisser

Mange andre partier går ind for såkaldt ”målrettede” ydelser og vil gøre børnechecken indtægtsbestemt og fjerne folkepensionen fra de rige. Synspunktet bygger på almisser til værdigt trængende – hvor det hele tiden er til diskussion om folk vitterligt er værdige til ydelsen.

Ja til rettigheder

Bag ideen om universelle ydelser ligger den opfattelse, at samfundet forstås som et fællesskab, hvor man i samarbejde med andre søger at få dækket sine behov og hvor udækkede behov rettighedsdækkes af samfundet/staten.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2013 af 123434

Velfærdsydelser skal gælde for alle

Velfærdsydelser skal i udgangspunktet være universelle. Dvs. de skal gælde for alle og være skattefinansierede. Det er udtryk for et solidarisk og lighedsorienteret samfund. Et progressivt skattesystem, hvor de rigeste betaler mest er en del af et sådant system.Dette er et socialistisk synspunkt

En liberalist vil ikke mene, at der skal være nogen ydelser fra det offentlige. Og i så fald kun til de allersvageste. En liberalist ville ikke synes om progressiv skat. Folk skal b.la. selv bestemme, hvad deres penge skal gå til. Og hvorfor skal man betale mere i skat bare fordi man arbejder hårdt, klare sig godt og har en god indtjening.


Skriv et svar til: Hjælp, senest idag!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.