Kemi

Kemiopgaver, simple - need help

13. september 2013 af counter14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, vil I hjælpe med nogle af opgaverne? Jeg har Kemi A 

Har vedhæftet :) 

Vedhæftet fil: kemi3 spm.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2013 af mathon

…og spørgsmålet er?


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. september 2013 af mathon

a)

    M(Na2SO4) = sum({2,1,4}*{22.990,32.065,15.999}) g/mol = 142.041 g/mol

    Den formelle koncentration

                                c(Na2SO4) = n/V = (m/M) / V = ((2,45 g)/(142.041 g/mol) / (0,250 L) = 0,069 M


Svar #3
13. september 2013 af counter14 (Slettet)

hvad med den aktuelle? 

og har også problemer med 3.50 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2013 af mathon

Hvad bliver
                     Na2SO4 (s)  til i destilleret vand?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2013 af Maksilkemi (Slettet)

her er det værd at bemærke, 
at Na2SO4 er let opløseligt, så der 
foreligger 

Na2SO4 --> 2Na^+ + SO4^2- , 
 

hvorfor 

[Na^+]=2*0.066179_M = 0.132357 M 
og 
[SO4^2-]= 1*0.066179_M = 0.066179 M 


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2013 af Maksilkemi (Slettet)

Man tilsætter nu yderligere 100ml 0,150 M NaNO3 til 250ml natriumsulfat opl.

Den formelle stofmængde af NaNO3 i 100ml opløsningen bliver således 0,0150mol

Den aktuelle stofmængde af både Na og NO3 er også 0,0150mol fra 100ml opløsningen

Da man kender konc af både SO4 og Na i den oprindelige 250ml opl kan man regne sig frem til deres stofmængde i denne opl. 
0.066179 mol/L SO4 · 0,250l = 0.01654475 mol SO4
0.132357 mol/L Na · 0,250l = 0.03308925 mol Na

Der er således følgende mængde er ioner i den nye 350ml opl:
0,0172483mol SO4
0.0150 mol NO3 (opgivet i opaven)
Og 0.03308925 mol+0.0150 Na = 0.04808925mol Na

Der er således følgende konc er SO4, NO3 og Na ioner i den nye 350ml opl

1L/0,350l · ( tallet oppe fra) SO4 
1L/0,350l · ( tallet oppe fra) NO3
1L/0,350l · ( tallet oppe fra) Na


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. september 2013 af mathon

3.50

         for ligevægten gælder
                                                H2 (g)   +   CO2 (g)   <--->   H2O (g)   +   CO (g)

           ligevægtsbrøken
                                                p(H2O) • p(CO)
                                                -------------------- = Kp720ºC = 1,6
                                                p(H2) • p(CO2)


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. september 2013 af mathon

a)

                                                (1,50 bar) • (2,11 bar)
                           Ystuetemp =    ----------------------------- = 5,5
                                                (0,54 bar) • (1,07 bar)

Under opvarmningen mod de 720ºC, hvor ligevægten indstiller sig, forskydes
da Ystuetemp > Kp720ºC
nettoreaktionen mod venstre.
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. september 2013 af mathon

b)

beregning af partialtryk      
uden enheder        

                                                   (1,50 - x) • (2,11 - x)
                                                   ---------------------------  =  1,6               0 < x < 1,50
                                                   (0,54 + x) • (1,07 + x)

da molforholdet
                                     H2 : CO2 : H2O : CO  = 1 : 1 : 1 : 1


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. september 2013 af mathon

partialtryk i ligevægt
i enheden bar

                                   H2              CO2                H2O             CO
                               0,54 + x       1,07 + x     1,50 - x       2,11 - x 


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. september 2013 af mathon

opgave 1.4 fortsat fra #2 - nu da #6 tog hul på resten af den
                                          men i oversigt:

b)
            [Na+] = 2 • c(Na2SO4) = 2 • (0,069 M) = 0,138 M

            [SO42-] = c(Na2SO4) = 0,069 M

c)

          efter blanding indeholder de 350 mL opløsning:

                n(Na+) = (0,250 L) • (0,138 mol/L)  +  (0,100 L) • (0,150 mol/L) = 0,0495 mol               

               n(SO42-) = (0,250 L) • (0,069 M mol/L) = 0,01725 mol

               n(NO3-) = (0,100 L) • (0,150 M mol/L) = 0,015 mol
.

blandings-ionkoncentrationer:

              [Na+] = (0,04950 mol) / (0,350 L) =     0,1414 M  

              [SO42-] = (0,01725 mol) / (0,350 L) =  0,0493 M

              [NO3-] = (0,01500 mol) / (0,350 L) =   0,0429 M        

        


Svar #12
14. september 2013 af counter14 (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1379327 

kan I hjælpe med denne?


Skriv et svar til: Kemiopgaver, simple - need help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.