Fysik

Bestem gnidningskoefficienten

13. september 2013 af Tulmus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har problemer med denne opgave, håber nogen kan hjælpe :) 

Bestem gnidningskoefficienten. 

Givet: klods med en masse på 250 g som glider ned af et skråplan på 24º  med en konstant hastighed. Pga. den konstante hastighed må vi antage der også er en Fgnid. 
FN=2,24N 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at når hastigheden er konstant, er summen af alle de virkende kræfter lig med 0 . Størrelsen af gnidningskraften er proportional med størrelsen af normalkraften. Proportionalitetsfaktoren kaldes gnidningskoefficienten.


Svar #2
13. september 2013 af Tulmus (Slettet)

Forstår stadig ikke hvordan den skal regnes ud.. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. september 2013 af mathon

hvoraf
                                  Fskrå      =             Fgnid

                      sin(24º) • m • g  =  µ • cos(24º) • m • g …osv


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Opløs tyngdekraften på klodsen i en komposant i bevægelsens retning, og i en komposant vinkelret på bevægelsens retning. Gnidningskraften vil ophæve komposanten i bevægelsens retnng, og reaktionskraften vil ophæve komposanten vinkelret på bevægelsens retning.


Svar #5
13. september 2013 af Tulmus (Slettet)

tusind tak! jeg forstår :D 


Skriv et svar til: Bestem gnidningskoefficienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.