Fysik

atmosfæretryk og beregning

14. september 2013 af johannowiz (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg sidder med noget stof ift. emnet energibalancer. Jeg skal skal forklare følgende:

1 atm. = 29,9 in. Hg (kvivksølv), jeg ved at Pabsolute er det totale tryk, Pgauge er det tryk som er 0 når trykket er 1 atm. Jeg kender formlen: Pabsolute = Pgauge + Patmosfære 

Jeg skal fortælle hvad trykket er i gauge når trykket bliver målt 4 in. under overfladen (ift. havoverfladen, tror ikke det skal menes som under vandet), når trykket svarer til 29,9 in. Hg, skal give svaret i in. Hg.

opgaven siger: "A mercury column is ipen to the atmosphere on a day, when atmospheric pressure is 29,9 in. Hg."

Umiddelbart synes jeg det lyder som om jeg skal gå ud fra den totale højde af atmosfæren, og så beregne hvor meget trykket stiger ved et fald under havoverfladen på 4 in. Ved ikke hvordan man skal gå til sådan en opgave?

tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. september 2013 af mathon

1 in H2O = 0,073556 in Hg


Svar #2
14. september 2013 af johannowiz (Slettet)

ok,så "4 in.below the surface" skal forstås som det tryk vandet bidrager med?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2013 af matematiknissen (Slettet)

Måske skal man forstå det sådan, at det er overfladen på kviksølvsøjlen. I så fald er svaret Pgauge=4 in Hg.


Skriv et svar til: atmosfæretryk og beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.