Kemi

Ligevægt!

14. september 2013 af maikenC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

I en sodavand er der overtryk af CO2 i det lille luftlag mellem kapsel og væske, og der er opløst CO2 i væsken. Der indstiller sig følgende ligevægt mellem CO2-gas og opløst CO2:

               CO2 (g)    ⇔   CO2 (aq)  

En uåbnet sodavand (Apollinaris) vejer 501,30 g. Når den åbnes falder massen (inklusiv kapslen) til 501,20 g.

a. Hvor stor en stofmængde CO2 frigives ved åbningen?


b. I hvilken retning forløber reaktionen efter åbning af flasken?


c, Hvilken type ligevægt er der tale om?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2013 af Heptan

a.Det er 0,10 g. Brug n=m/M

b. Venstre


Svar #2
14. september 2013 af maikenC (Slettet)

Er det rigtigt at der er tale om et heterogent ligevægtssystem?


Svar #3
14. september 2013 af maikenC (Slettet)

Altså i a skal jeg sige n=m/M --> 0,10g/44,009g/mol =0,002273 mol

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2013 af mathon

#2           Ja

#3           Ja           dog  0,002272 mol


Skriv et svar til: Ligevægt!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.