Matematik

Benyt f'(x) til at argumentere for grafens forløb

14. september 2013 af Cecillie95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x) = x2*ln(x)-3x-1 , x>0

f'(x) = 2x*ln(x)+x-3

Hvordan argumentere og i det hele taget finder ud af grafen forløb vha. f'(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2013 af Chrystine (Slettet)

Du skal finde ud af, hvornår f'(x) er nul, og i hvilke intervaller den er positiv hhv. negativ.

Hvad siger fortegnet på f'(x) om grafens forløb?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2013 af mathon

         f '(x) = 2x•ln(x) + x2•x-1 - 3

         f '(x) = 2x•ln(x) + x - 3 = 0

  x CASberegnes til
                                   x = 1,57349

                         

                                     


Svar #3
14. september 2013 af Cecillie95 (Slettet)

Årh nu kan jeg godt huske, at vi har lavet noget lignende før. 

Tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Benyt f'(x) til at argumentere for grafens forløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.