Matematik

omskrivning af ligning

15. september 2013 af snilo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal omskrive følgende ligning så jeg kan aflæse cirklens ligning samt radius

x^2+20x+y^2-30y+156=0

Jeg har fået det til (x-10)^2+(y-15)^2=469

Kan det passe? :S

Jeg har desuden svært ved at omskrive x^2-14x+y^2-8y+36=0

Håber i kan/vil hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2013 af mathon

                x2 + 20x + y2 - 30y = -156

                (x - (-10))2 + (y - 15)2 = 132


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. september 2013 af mathon

brug

                  x2-14x = (x-7)2 - 72

                  y2- 8y = (y-4)2 - 42


Svar #3
15. september 2013 af snilo (Slettet)

Så dvs:

(x-7)2+(y-4)2 = -72-(-4)2

(x-7)2+(y-4)2=33 ??


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. september 2013 af mathon

dvs

          x2-14x  +  y2-8y  +  36 = 0

          (x-7)2 - 72  +  (y-4)2 - 42 = -36

          (x-7)2 +  (y-4)2 = -36 + 49 + 16 = 29

          (x-7)2 +  (y-4)2  = (√(29))2


Svar #5
15. september 2013 af snilo (Slettet)

Når ja, det er klart :) Tak for hjælpen


Skriv et svar til: omskrivning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.