Matematik

Differentialregning

15. september 2013 af Brian15 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem ligningen for for den vandrette tangent til grafen for funktionen:

f(x)=1/x^2+x+1

Hjælp er lidt sunket efter som jeg har lavet aflevering i 2 timer nu og er stoppet i denne...


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2013 af peter lind

Hældningen for tangenten er i x er f'(x) så du skal løse ligningen f'(x) = 0 for at finde hvor tangenten berører grafen


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2013 af SuneChr

# 0

Først må du skrive funktionen ned med relevante parenteser, ellers bliver det en detektivopgave
for  Dr. Watson.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2013 af Stats

Vi må gå ud fra at funktionen er (1/x2)+x+1

ifølge, https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1371109.

1/x2 kan også skrives som x-2 som burde være lidt nemmere at differentiere.

y = x-2 + x + 1

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.