Matematik

.. for hvilke f er en voksende funktion

16. september 2013 af xxx007xxx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

En funktion f er bestemt ved

f(x) = x3  +  bx2   +3x   +  4

Hvor b er et tal.

Bestem de værdier af b, for hvilke f er en voksende funktion. 

Sådan lyder opgaven. 

- Først har jeg differentieret funktionen, så jeg får et polynomium og får dermed 

f '(x) = 3x2   +  2bx  + 3

- Heraf finder  jeg diskriminanten som bliver 

d  =  4b2  -  36

MEN NU GÅR JEG I STÅ! 

Håber på hjælp

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2013 af peter lind

Hvis funktionen skal være monoton voksende skal der gælde at f'(x) ≥ 0. f'(x) må altså højst have en rod


Svar #2
16. september 2013 af xxx007xxx (Slettet)

Det forstår jeg. Men hvordan bestemmer jeg de værdier af x, for hvilke f er en voksende funktion?
 

Skal jeg så løse nedenstående ulighed?

4b- 36 <  eller =  0 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2013 af peter lind

ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2021 af williamhn7

hvad er svaret så


Skriv et svar til: .. for hvilke f er en voksende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.