Fysik
Effekt
30. oktober 2005 af
Nik_ (Slettet)
En kantine skal have 10 liter kaffe. Kaffemaskinens varmelegeme har en effekt på 2000 W. 1) Hvor lang tid tager det at opvarme vandet, hvis der kræves 400.000 J til opvarming af 1 liter kaffevand?
Kantinen overvejer at købe en ny kaffemaskine, som kan opvarme 10 liter kaffevand på 20 min.
2) Hvilken effekt skal varmelegemet have?
Kantinen overvejer at købe en ny kaffemaskine, som kan opvarme 10 liter kaffevand på 20 min.
2) Hvilken effekt skal varmelegemet have?
Svar #1
30. oktober 2005 af MacMadsen (Slettet)
ad 1)
2000W = 2000 J/s
10 liter skal bruge 10*400.000= 4.000.000 J
Det tager altså 4.000.000/2000 = 2000 sek = 33 1/3 min at opvarme 10 liter vand.
ad 2)
20 min = 1200 J
fra sidste opgave ses:
4.000.000 J/X (effekten) = 1200 sek
<=> X = 4.000.000 J/1200 sek = 3333 1/3 J/s, og J/s er jo W
2000W = 2000 J/s
10 liter skal bruge 10*400.000= 4.000.000 J
Det tager altså 4.000.000/2000 = 2000 sek = 33 1/3 min at opvarme 10 liter vand.
ad 2)
20 min = 1200 J
fra sidste opgave ses:
4.000.000 J/X (effekten) = 1200 sek
<=> X = 4.000.000 J/1200 sek = 3333 1/3 J/s, og J/s er jo W
Svar #2
30. oktober 2005 af MacMadsen (Slettet)
En rettelse til 2'eren..
Der skal stå at 20 min = 1200 sek og ikke J
Der skal stå at 20 min = 1200 sek og ikke J
Svar #3
30. oktober 2005 af Nik_ (Slettet)
Tak for hjælpen.. så jeg også blevet lidt klogere i dag;)
Skriv et svar til: Effekt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
