Matematik

Procent

16. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Godaften.

Hvad skal jeg her:

Cykelhandler Jensen køber 20 cykler for ialt 47.000 kr.

Han sælger dem i forretningen for 3650 kr. pr. stk.

Hvor meget tjener han på én cykel? = 1300 kr.

Ialt? = 26.000 kr.

Hvor mange % tjener han på hver cykel? = ????

Mit spørgsmål er så, har jeg regnet korrekt og hvad skal jeg i den sidste opgave?

På forhånd, tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn fortjenesten for en cykel i % af købsprisen for en cykel.


Svar #2
16. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Hvad vil det sige?

Kan du måske uddybe dit svar... :i

Forstår det ikke helt.


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. september 2013 af mathon

metode
                 fortjenesten i kr
                 relativ fortjeneste
                 relativ fortjeneste • 100%

                


Svar #4
16. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Undskyld, men jeg forstår VIRKELIG intet af det i skriver.


Svar #5
16. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

fortjenesten i kr = 1300 kr.

relativ fortjeneste = ???

relativ fortjeneste • 100% = ??? * 100


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Beregn den brøkdel, som fortjenesten på en cykel udgør af købsprisen for en cykel. Udtryk derefter den brøkdel i % ved at gange den med 100% .

Fortjeneste: 1300 kr.

Købspris: 2350 kr.

Brøkdelen er 1300 / 2350 = ....

Brøkdelen i % er ....


Svar #7
16. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#6

Den vil jeg tænkte over.


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Den relative fortjeneste er fortjenesten sat i forhold til købsprisen.


Svar #9
16. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#6

Købsprisen er da 3650?


Brugbart svar (1)

Svar #10
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ifølge dine egne oplysninger i #0 er det salgsprisen, der er 3650kr. Du har vel selv beregnet købsprisen, siden du kunne beregne fortjenesten.


Svar #11
16. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Øhm.. 

Købsprisen : 3650 - 1300?

*** Det hvor der står = ...., det er altså noget jeg selv har regnet ud. Så det kan altså godt være forkert.***


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Hvordan beregnede du selv fortjenesten for en cykel?


Svar #13
16. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#11

Ved at sige:

47000 / 20 = 2350 -> 3650 - 2350 = 1300.


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Og derved fandt du jo købsprisen for en cykel som et mellemresultat.


Svar #15
16. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Okkkk... Det havde jeg ikke lige tænkt på...

Så det er sådan her:

1300 / 2350 = 0,55 -> 0,55 * 100 = 55%?


Brugbart svar (0)

Svar #16
16. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Ja, som der er forklaret flere steder ovenfor.


Svar #17
16. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#16

Jeg skulle jo lige fatte konceptet.


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.