Kemi

organisk reaktion

17. september 2013 af KIKULI (Slettet)

Hva giver denne reaktion?

HO-C6H4-CH=CHCOOH+CH3COOH


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2013 af sappr (Slettet)

Et gæt ville være en syre anhydrid (hvis der bliver varmet på dem). Jeg har ret svært ved at tegne det i denne tekstboks - "O=C-O-C=O" plus R-grupperne.

Skal siges at disse carboxyssyrer kan give 3 forskellige anhydrider hvis de bliver blandet sammen. ( I dit tilfælde er svaret #1)

R1COOCOR2

R2COOCOR2

R1COOCOR1


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2013 af sappr (Slettet)

#2

Ok, du siger det vil blive til en ester på trods af at en carboxylsyre har langt lavere pKa end phenolen?

Syre anhydridet vil muligvis reagere videre med phenolen og acylere denne (Og give det resultat du skrev) men det tænker jeg er at gå for langt?


Skriv et svar til: organisk reaktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.