Matematik

Parallel tangent..

18. september 2013 af nissan200sx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Har brug for hjælp til at tage hul på denne opgave.

opgaven lyder:

En funktion f er givet ved forskriften F(x) = 2x^2 - x +7. Bestem en ligning for den tangent til grafen f, som er parallel med linjen m, der er givet ved lingningen y=3x-2

Hvor skal jeg gå igang henne?

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2013 af mathon

En funktion f er givet ved forskriften f(x) = 2x2 - x +7. Bestem for f(x) en ligning for den tangent til grafen, som er parallel med linjen m, der er givet ved lingningen y = 3x - 2

betyder:

.

En funktion f er givet ved forskriften f(x) = 2x2 - x + 7. Bestem for f(x) en ligning for den tangent til grafen, som har hældningstal 3.                                               (parallel med … betyder; med samme hældningstal som…)


Svar #2
18. september 2013 af nissan200sx (Slettet)

Det er jeg klar over... At den skal have samme hældningstal for at være parallel. Det er så her jeg hænger fast.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2013 af mathon

Hvad er sammenhængen mellem tangentens hældningstal og funktionens differentialkvotient i røringspunktet?


Svar #4
18. september 2013 af nissan200sx (Slettet)

f '(x) = 4x-1... Hvis det er korrekt, kan jeg ikke lige se sammenhængen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2013 af mathon

Tangentens hældningstal og funktionens differentialkvotient i røringspunktet er identiske

                       f '(xo) = 4xo - 1 = 3      hvoraf førstekoordinaten, xo, til røringspunktet kan beregnes.


Svar #6
18. september 2013 af nissan200sx (Slettet)

Ja det kan jeg godt se..

Men er helt blank om hvad jeg skal gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2013 af mathon

Skriv her
den almene tangentformel, som du bruger den.


Svar #8
18. september 2013 af nissan200sx (Slettet)

y = a (x - x1) + y1

y = ax + b


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. september 2013 af mathon

svarende til
                      y = 3•(x - xo) + f(xo)    

Hvad mangler du oplysning om for at komme videre?


Skriv et svar til: Parallel tangent..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.