Matematik

Procent

18. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Godaften!

Hjælp med dette:

På en tur til Sverige køber Jan en jakke til 800 sv.kr.

På det tidspunkt var kursen 88,50, dvs. 100 sv.kr = 88,50 d.kr.

Hvad kostede jakken i danske kroner? = 708 d.kr.

Tre år tidligere var kursen 136! Hvad ville jakken så koste i d.kr.? = 520,50 d.kr.

Hvorfor skriver mathon på et tidligere indlæg, at den sidste giver 1088? Jeg forstår det ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2013 af 123434 (Slettet)

På en tur til Sverige køber Jan en jakke til 800 sv.kr.

På det tidspunkt var kursen 88,50, 

Hvad kostede jakken i danske kroner? = 708 d.kr.

88,5/100*800=708 dk

Tre år tidligere var kursen 136! Hvad ville jakken så koste i d.kr.

136/100*800=1088kr


Svar #2
18. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Hvorfor dividere du med 100 i den sidste stykke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2016 af Zahraii (Slettet)

Hvorfor dividere man med 100? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2016 af mathon

#3

For 3 år siden:
                           100 sv kr = 136d. kr

                            1 sv kr = (136/100) d. kr

                            800 sv kr = 800 · (136/100) d kr
                            800 sv kr = 800 · 1,36 d kr = 1088 d. kr
eller
                            800 sv kr = 8 ·(136 d kr) = 1088 d. kr
                               


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.