Matematik

Bestem koordinatsæt til parablens toppunkt

18. september 2013 af mysweetrose (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der vil være så venlig at hjælpe?

Opgave 6
En parabel er givet ved ligningen y=-x2+3x-3
Bestem koordinætsættet til parablens toppunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2013 af mathon

y = ax2 + bx + c      har toppunkt

                                        T = (xT,yT) = (-b/(2a);c-a•xT2)

y = (-1)x2 + 3x + (-3)      har toppunkt

                                        T = (xT,yT) = ?


Skriv et svar til: Bestem koordinatsæt til parablens toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.