Kemi

jernpræparatet

19. september 2013 af xxyx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa 

er der nogen der vil være sød og hjælpe med denne opgave. 

a) Et jernpræparat indeholder det aktive stof FeSO4 *7H2O 
En tablet af jernpræparatet vejer 0,200 g. Indholdet af det aktive stof skal bestemmes ved en titrering med dichromat i sur opløsning. Reaktionsskemaet er: 
6Fe2+ + CrO72- + 14H+ --> 6 Fe3+ + 2Cr3+ + 7H2O 
Ved titrering af en tablet blev der ved ækvivalenspunktet aflæst 11,51 mL 0,0100 M opløsning af dichromat. 

1. Hvor stor er jern(II)- koncentrationen i tabletten i masseprocent? 
Hvor stor en procentdel udgør FeSO4*7H2O af tabletten? 

b) C- vitamin,ascorbinsyre, har formlen C6H8O6. Stoffet kan reducere jern(III) til jern(II) i sur væske. Ved redoxreaktionen bliver ascorbinsyre omdannet til C6H8O6. Foreslå et reaktionsskema for redoxreaktionen.

mange tak i forhånden 


Svar #1
19. september 2013 af xxyx (Slettet)

plzzzzzz jeg kan virkeligt ikke finde ud af den. jeg ved ikke hvad jeg skal.

Er der nogen der vil fortælle mig hvad jeg skal gøre. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2013 af mathon

anvendt   Cr2O72-

                              n(Cr2O72-) = V • c = (0,01151 L) • (0,0100 mol/L) = 0,0001151 mol

                                           6 Fe2+       +       Cr2O72-  +  14 H+   --->   6 Fe3+   +    2 Cr3+   +   7 H2
ækvivalentmængder          6 mol                   1 mol
                                     0,0006906 mol     0,0001151 mol            

Fe2+:

               n(FeSO4•7H2O) = n(Fe2+) = 0,0006906 mol

               m(Fe2+) = n • M = (0,0006906 mol) • (55.847 g/mol) ≈ 0,037 g

               Fe-masse%  = ((0,037 g) / (0,00200 g))•1% = 18,5%


Svar #3
19. september 2013 af xxyx (Slettet)

Tusind tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2014 af ehhm (Slettet)

Hvor stor en procentdel udgør FeSO4*7H2O af tabletten?


Skriv et svar til: jernpræparatet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.