Kemi

Ligevægt

19. september 2013 af ajooba (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg sidder med en opgave som jeg ikke kan finde ud af, den lyder som følgende:

Hydroxylamin NH2OH, er en svag base. Ligevægtskonstanten Kb for reaktionen er 9,1 *10-9 M. Beregn pH i en 0,105 M opløsning af hydroxylamoniumchlorid, (NH3OH)Cl. 

Håber der er nogen der kan guide mig lidt på vej :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2013 af Heptan

For en opløsning af base, hvor man kan se bort fra vands egendissociation, gælder at:

Kb = ([OH-]^2)/(c_b-[OH-])

Isolér [OH-] og beregn pH ved:

pH = 14 + log([OH-])

c_b = 0,105 M

Kb = 9,1*10-9 M


Skriv et svar til: Ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.