Fysik

Reaktionskraft fra underlag

20. september 2013 af ilubabs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen, jeg har brug for hjælp med dette spg, håber nogen vil hjælpe lidt.

Anna på vippen. 

Vippen vejer 200 kg, hvad er reaktionskraften fra underlaget på vipppen? 

- jeg tænker lidt at man skal bruge tyndgeaccleraltionen, 9,82Kg/N. Og så ved jeg at reaktionskraften skal være lig med tyngdekraften, ikke? 

- jeg håber at nogen vil hjælpe lidt.

Mvh Ilubabs


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2013 af Eksperimentalfysikeren

Ja og nej

De to kræfter har samme størrelse, men modsatte retninger. Hvis de skal være lig hinanden, skal de have samme retning. Helt præcist er reaktionskraften lig med minus tyngdekraften.


Svar #2
20. september 2013 af ilubabs (Slettet)

Okay, så jeg skal regne tyngdekraften ud ved at: Ft = m*g = 200kg * 9,82 N/kg = 1964 N = 1,964 kN


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2013 af Eksperimentalfysikeren

Ja


Svar #4
20. september 2013 af ilubabs (Slettet)

er reaktionskraften, så -1,964 kN?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2013 af Eksperimentalfysikeren

Størrelsen af kraften er 1,964 kN ligesom størrelsen af tyngdekraften.

I fysikken angiver man normalt kræfter, hastigheder, steder, accelerationer og meget andet i et koordinatsystem. Man kan typisk angive tyngdekraften som (0,0,-1.964)kN og reaktionskraften (0,0,+1.964)kN. De har modsatte retninger, men samme størrelse.


Skriv et svar til: Reaktionskraft fra underlag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.