Matematik

Øl & Sodavand (ligning med to ubekendte)

20. september 2013 af mr.troublemaker (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, opgaven lyder følgende:

Der blev solgt 96 flasker, øl kostede 14 og sodavand 8 kr. Der kom 1182 i kassen, hvor mange sodavand/øl blev der solgt?

Jeg har fundet ud af man kan regne det ud ved at stille det op som en ligning med to ubekendte, altså 14a+8b=1182, og a+b= 96

Har brug for hjælp til udregningen og muligvis en forklaring hvis overskuddet er der


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2013 af sprøjten (Slettet)

Isoler a eller b i udtrykket: a+b=96

Dernæst indsæt i 14a+8b=1182, alt æfhængig af hvilken du vil isolere

Så har du kun én ubekendt, hvilket du burde løse :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2013 af SuneChr

Kald antal solgte øl for x og antal solgte sodavand for y.
da har man:
(I)    x + y  =  96
(II)  14x + 8y  =  1182
Løs de to ligninger.
Isolér x eller y i (I) og indsæt i (II) .


Svar #3
20. september 2013 af mr.troublemaker (Slettet)

så det hedder a=96+b?


Svar #4
20. september 2013 af mr.troublemaker (Slettet)

eller x=96+y alt afhængigt af hvad man vælger


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2013 af Eksperimentalfysikeren

Nej.

Hvis du i I trækker b fra på begge sider af lighedstegnet, får du a = 96-b.


Skriv et svar til: Øl & Sodavand (ligning med to ubekendte)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.