Matematik

Finde x: 1/2x+3=19/3-x/3

20. september 2013 af Teodice (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Kan virkelig ikke finde ud af denne opgave: 1/2x+3=19/3-x/3 (Skråstregen står for en brøk streg)

Håber der er nogen der kan forklare den


Brugbart svar (2)

Svar #1
20. september 2013 af mathon

                ((1/2)x + 3) = ((19/3) - (x/3))                             multiplicer med 6

                6((1/2)x + 3) = 6((19/3) - (x/3))

                (3x + 18) = (38 - 2x)…


Skriv et svar til: Finde x: 1/2x+3=19/3-x/3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.