Kemi

Oxidationstal!

20. september 2013 af maikenC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har virkelig svært ved at finde ud af hvordan man bestemmer OT, er der nogen der kan forklare mig det?

Er det noget man kan se ud fra det periodiske system?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2013 af 123434 (Slettet)

Oxidationstallet viser, hvor mange elektroner atomet har optaget eller afgivet i forhold til det oprindelige tal. 

Ag har 0. Er uberørt/frit atom

Cu2++ heder 2+

Cl- heder 1-


Svar #2
20. september 2013 af maikenC (Slettet)

Hvad vil OT så være på CrO3, MnO2, HCrO4 ( har også en ladning på -)? Det er når de bliver komplicerede jeg går kold.

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2013 af mathon


                  
                         +6                       +4                         +6
                          CrO3                      MnO2                  HCrO4-

                 


Svar #4
21. september 2013 af maikenC (Slettet)

Hvordan finder du frem til det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2013 af mathon

                     •  O har oxidationstrin -2

                     •   summen af de i en kemisk forbindelse indgående oxidationstrin
                         skal være lig med forbindelsens ladning - regnet med fortegn - udadtil


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2013 af Arkimedesanton (Slettet)

Simple ioners ladning er lig med deres oxidationstal. Oxygens oxidationstal er -2, fordi det næsten altid har større elektronegativitet end det atom, den er forbundet med. Omvendt Hydrogen..


Svar #7
21. september 2013 af maikenC (Slettet)

Det forstår jeg ikke.. Vil du ikke opstille er eksempel/regnestykke for det, så jeg kan se værdien for de enkelte atomer?

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2013 af 123434 (Slettet)

H i kemiske forbindelse har næsten altid 1+

O i kemiske forbindelse har næsten altid -2

Summen af OT i en kemisk forbindelse skal være=ladningen


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. september 2013 af 123434 (Slettet)

Et par eksempler/Håber det kunne hjælpe dig. 

Na2O

O har ladningen -2

Na må så have ladningen 1. Na2 har så i alt 2.

Summen giver 0, da der ikke er nogen ladning. 

Ag+

Summenen skal give 1

Så +1

O2-

-2

OH-

Ladningen skal være -1

O til deles -2

H må så få +1

NH4+

H har et 1+, så H4 så give 4.

Ladningen skal give 1+

Så N må være 3-


Svar #10
21. september 2013 af maikenC (Slettet)

Okay så man skal hele tiden kigge på hvad ladningen skal være og så kender man et OT og kan så beregne sig frem til det andet ved at det skal give det ladningen er i sidste ende, er det rigtigt forstået? Og der indgår så altid et H eller et O.. Og i dem
Der er 3 atomer fx HSO4(opløftet i -) vil der altid være et H og et O, ellers er det jo svært at gætte sig frem til hvad de sidste to skal give ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. september 2013 af mathon

…hertil kommer en rutineret stofkendskab.


Svar #12
22. september 2013 af maikenC (Slettet)

Er det rigtigt det jeg har gjort her så?

Bestem oxidationstallet for mangan i følgende forbindelser:

Mn2+ = + II   

Mn3+=   + III 

MnO2=   +IV    

Mn2O7=  +XII     

MnO-4=   +VII     

MnO2-4=    +VI         

MnO43-=+ V


Skriv et svar til: Oxidationstal!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.