Matematik

Løs ligning

21. september 2013 af nicegut14 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal løse denne ligning:
3(x-3)(x+5)(x-9) = 0

og jeg har fuldstændig glemt hvordan man gør.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. september 2013 af LubDub (Slettet)

benyt nulreglen, der siger, at et produkt er nul hvis og kun hvis en af faktorerne er nul.

hint: der er 3 løsninger


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2013 af overkontroversiel (Slettet)

#1

Hvordan kan man bruge nul-reglen i dette tilfælde. Kunne du ikke vise det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. september 2013 af LubDub (Slettet)

#2 jo 

     3•(x - 3)•(x + 5)•(x - 9) = 0

     x = 3 ∨ x = - 5  ∨ x = 9


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2013 af overkontroversiel (Slettet)

et produkt er nul hvis og kun hvis en af faktorerne er nul.

Men skal en af ''svarene'' ikke være lig med 0.

Og hvad med 3 tallet, som står udenfor parantesen. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. september 2013 af LubDub (Slettet)

#4

man kan klart se, at x ikke kan være lig alle de værdier samtidigt.

for x = 3 er produktet nul, for x = -5 er produktet nul, og for x = 9 er produktet også nul


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2013 af overkontroversiel (Slettet)

Aha, nu forstår jeg det. Tak for hjælpen.

Kan du hjælpe mig med af forstå, hvordan man kan gætte sig frem til løsningerne til en andengradsligning, når a=1. Altså fremgangsmåden.

fx.

\\x^2+2x-3=0\\


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2013 af LubDub (Slettet)

#6

     x2 + 2x - 3 = 0

     x2 - x + 3x - 3 = 0

     x•(x - 1) + 3•(x - 1) = 0          (x - 1) sættes ud foran parantes

     (x - 1)•(x + 3) = 0              

      x = .. ∨ x = ..


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2013 af SuneChr

Vedhæftet fil:SP 2109131507.PNG

Skriv et svar til: Løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.