Matematik

Linære funktion.

21. september 2013 af fr0000de (Slettet) - Niveau: C-niveau

Grafen for den linære funktion 

f(x) = ax + b

Går gennem punkterne (1,0) og (3,4) på grafen. 

Bestem tallene a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først hældningskoefficienten a ud fra de to punkter. Benyt derefter det ene punkt til at bestemme b. Fremgangsmåden må være beskrevet i din bog.

Det hedder en lineær funktion på dansk.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2013 af LeonhardEuler

Benyt:

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

b = y1 - ax1 = y2 - ax2

Som #1 nævner, så bør disse formler være bekrevet i din lærebog.


Skriv et svar til: Linære funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.