Tysk

rettelse af tekst.

30. oktober 2005 af appelsinus (Slettet)
Hej
Jeg har skrevet denne tekst på tysk som helt sikkert er fyldt med grammatiske fejl, men det er ikke ligefrem min stærke side.
Dette er første del, ved nemlig ikke helt hvor sent det bliver før jeg er færdig. Det kunne være virkelig djeligt hvis der var en der gad kigge den igennem og lige rette de mest fatale fejl. Tak

Ich möchte etwas über den wichtigsten Tag in das Leben des Gottes schreiben. Damals war die Erde nur sechs Tage alt, und jedes tag hat sehr bedeutungsvollsten Begebenheiten passiert. Vor sechs Tage hatte Gott das Licht gemacht, und er (ich nenne Gott „er“ aber das bedeutet nicht das Gott ein Mann ist.) hatte der Tag und die Nacht geschieden. Vor fünf Tage, das meint, fünf tage bevor die tag dass ich als der wichtigste tag ins leben des Gottes sehe, machte Gott der Himmelsgewölbe. Die nächste tag scheite er das Land und das Wasser, und machte dadurch die Ozeanen und die Kontinenten. Dann erschuf Gott die Natur, die grüne Pflanzen, die Bäumen, alles Obstbäumen und so weiter. Drei tage bevor die wichtigste Tag ins Leben des Gottes, hat etwas sehr interessant auch passiert; Gott hat die Sternen, die Sonne und der Mond erschafft. Dann könnte man Festtage, Monaten und Jahren festsetzen. Als der Mond das schwächste Licht war, sollte es die Nacht erleuchten, während die Sonne, die die kräftigste Lichtquelle war, den Tag erleuchten sollte. Der nächste Tag erschaffte er die Tiere, die in Luft oder in die Ozeanen leben konnte. Und jetzt beginnt die Tag, die ich finde, ist der wichtigste Tag in das Leben des Gottes.

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2005 af danielruhmann (Slettet)

Smider du lige en dansk tekst med? Så skal jeg nok kigge den igennem.

Svar #2
30. oktober 2005 af appelsinus (Slettet)

Hej
Det er ikke en oversættelse, bare en slags stil.

Svar #3
30. oktober 2005 af appelsinus (Slettet)

Her er så anden del:
. In der Vormittag erschaffte Gott die Säugetiere, die am Land leben sollte. Am Nachmittag machte Gott das wichtigste Säugetier – der Mensch. Er hatte geglaubt, dass ein Tier alle anderen Tieren überlegen sollten werden, und er erschaffte der Mensch. Zuerst der Mann und später die Frau. Gott war sehr zufrieden mit seiner Erschaffung - eigentlich so zufrieden dass er die arbeit ruhe lassen die ganze nächste Tag. Der Mensch, die er gemacht hatte sah aus wie ihn; zwei Arme, zwei Beine, errichtet und mit großen und starken Händen. Aber psychisch waren sie nicht so stark. Diesen Menschen wollte später vor die Versuchung unterliegen, und sie wollte immer Macht missbrauchen. Gott fühlte, dass er die Herz auf die Erde erschafft hatte, und vielleicht war er recht. Alles was übertrifft der Mensch kommt aus Fehler des Gottes, weil er der Mensch nicht unfehlbar gemocht hatte.

Svar #4
30. oktober 2005 af appelsinus (Slettet)

Daniel? ville du kigge det igennem? det er i orden hvis du ikke orker, men dte kunne være dejligt:) Vil lige høre om du gør dte, da jeg ellers vil smutte ins Bett..

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2005 af Fingersen (Slettet)

Jeg skal nok tage den

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2005 af Fingersen (Slettet)

Kan du ikke lige skrive hvad du vil sige på dansk egentlig.

MVH
Fingersen

Svar #7
31. oktober 2005 af appelsinus (Slettet)

HOV, kom lige til at lægge den ind under den forekerte tråd.

Her er den så på dansk:)(sådan ca. i hvert fald)

Jeg vil gerne skrive noget om den vigtigste dag i Guds liv. Dengang var Jorden kun 6 dage gammel og hver dag var der sket nogle meget betydningsfulde begivenheder. For 6 dage siden havde Gud skabt lyset og han (jeg kalder Gud ”han”, men det betyder ikke at Gud er en mand) havde skilt natten fra dagen For fem dage siden, altså 5 dage før den dag som jeg ser som den vigtigste dag i Guds liv, lavede Gud himmelhvælvingen. Den næste dag skilte han landet og vandet, og lavede derved oceanerne og Kontinenterne. Så skabte Gud naturen; de grønne planter, træerne, alle frugttræerne og så videre. Tre dage før den vigtigste dag i Guds liv skete der ligeledes noget interessant; Gud skabte solen stjernerne og månen. Da månen var det svageste lys skulle den oplyse natten, mens solen, som var den kraftigste lyskilde skulle oplyse dagen. Den næste da skabte han dyrene, som skulle leve i luften og i vandet. Og nu begynder den dag som jeg mener, er den vigtigstes dag i Guds liv. Om formiddagen skabte han pattedyrene – altså landdyrene. Om eftermiddagen skabte Gud det mest betydningsfulde pattedyr af dem alle – mennesket. Han havde tænkt, at et pattedyr skulle være alle andre dyr overlegne. Først skabte han manden, dernæst kvinden. Gud var meget tilfreds med sin skabning – faktisk så til freds at han lod hele den næste dag være hviledag. Det menneske han havde lavet ligne ham selv; to arme, to ben, oprejst holdning og med store og stærke hænder. Men rent psykisk var de ikke så stærke. Disse mennesker skulle senere bukke under for fristelsen, og de ville altid misbruge magt. Gud følte at han havde skabt jordens hjerte og måske havde han ret. Alt hvad der overgår mennesket sker på grund af Guds fejl, fordi han ikke lavede mennesket ufejlbarligt.

På forhånd mange tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #8
31. oktober 2005 af Fingersen (Slettet)

Her er lige lidt til at starte med:

in das Leben... = Im Leben Herrgotts/des Herrgotts/von Herrgott/in Gottes Leben/Gottes

jedes tag... = jeden Tag waren einige (sehr) wichtige Begebenheiten geschehen/ war etwas (sehr) Wichtiges geschehen

Vor sechs Tage... = 6 Tage vor dem Tag, den ich als den wichtigsten Tag im Leben Gottes sehe, schuf er das Licht und sonderte er die Nacht vom Tag.

MVH
Fingersen

Brugbart svar (0)

Svar #9
31. oktober 2005 af Fingersen (Slettet)

sonderte... = sonderte/trennte die Nacht vom Tag.

Brugbart svar (0)

Svar #10
31. oktober 2005 af Fingersen (Slettet)

Vor fünf.... = Am 2. Tag, 5 Tage vor dem wichtigsten Tag im Lebens Gottes, erschuf Gott das...

Die nächte tag = Am folgenden Tag trennte er.....vom Wasser, wodurch die Ozeane und die Kontinente entstanden.

die Natur = el. Mutter Natur

die grünen Planzen = das Gewächs

die Bäumen = die Bäume

alles Obstbäumen = slet det.

Drei... = Am 4. Tag passierte gleichfalls etwas Spannendes; Gott erschuf die Sterne, die Sonne und den Mond.

MVH
Fingersen


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. oktober 2005 af Fingersen (Slettet)

Rettelser til mine egne rettelser :-)

im Lebens Gottes = im Leben Gottes

Dann = Danach war es möglich, Monate und Jahre festzusetzen/festzulegen..

sollte es = sollte er

Der nächte.... = Am nächten Tag erschuf er die Tiere, ....in der Luft....im Wasser....sollten.

die tag... = der Tag, den ich für den wichtigsten Tag im Leben Gottes halte

MVH
Fingersen

Brugbart svar (0)

Svar #12
31. oktober 2005 af Tissi (Slettet)

Fingersen - du er en knag til det dér :-)

Brugbart svar (0)

Svar #13
31. oktober 2005 af Fingersen (Slettet)

Vormittags erschuf Gott die Säugetiere - also die Landtiere.

Nachmittags erschuf Gott das wichtigste Säugetier aller Säugetiere - den Menschen.

Nach seiner Meinung habe ein Säugetier allen anderen Tieren überlegen sein sollen.

Zuerst erschuf er den Mann, danach die Frau.

Gott war mit seinem Geschöpf sehr zufrieden - eigentlich war er so zufrieden damit, dass er den nächsten Tag einen Ruhetag machte.

Der Mensch, den er erschaffen hatte, war ihm selbst ähnlich: Zwei Arme, zwei Beine, in aufrechter Stellung und mit großen, starken Händen.

Starkherzig waren sie aber nicht.

Diese Menschen würden später nicht der Versuchung widerstehen und würden immer (ihre) Macht missbrauchen.

Gott empfand, dass er die Herz der Erde erschaffen habe, und vielleicht hatte er darin Recht.

All die Schande, die dem Menschen widerfährt, kann auf Gott zurückgeführt werden, weil er den Menschen nicht als unfehlbares Geschöpf erschuf.

MVH
Fingersen



t

Brugbart svar (0)

Svar #14
31. oktober 2005 af Fingersen (Slettet)

Nach.... = el. .....sollte ein.......überlegen sein.

den nächsten Tag.... = den nächsten Tag zum Ruhetag machte.

hatte er darin Recht = hatte er Recht (darin)

Geschöpf erschuf = el. Geschöpf erschaffen hat.

MVH
Fingersen






Brugbart svar (0)

Svar #15
31. oktober 2005 af Fingersen (Slettet)

All die Schande... = nok bedre: Alles, was der Mensch falsch macht,....

MVH
Fingersen

Svar #16
01. november 2005 af appelsinus (Slettet)

Mange mange tak, det har været en helt utrolig god hjælp!

Skriv et svar til: rettelse af tekst.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.