Kemi

Hjælp til "simple! kemiopgaver (organisk kemi)

22. september 2013 af counter14 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle! Jeg sidder og manglder disse to vedhæftede kemiopgaver, men går lidt i stå! Jeg har vedhæften dem i dokument her nedenunder. Jeg håber, nogle vil bruge tid på at hjælpe mig og få mig videre!
 

Vedhæftet fil: kemispm4.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2013 af Heptan

Opgave 1.14

a)  Beregn den molare masse af jern(II)sulfat*H2O(1/7).

Stil ligningen op: x/0,236=M(Fe)/M(jern(II)sulfat*H2O(1/7). Løs for x. x er massen af Fe2+/g.

Beregn mængden af dette: n=m/M(Fe). Løs for n. Beregn koncentrationen af dette: c=n/V, hvor V=0,100 L.

b) Det er en redoxreaktion. Kig evt i din bog, hvis der er en vejledning til afstemning af redoxreaktioner, den er ikke så indviklet. Jern stiger 1 i oxidationstrin og Chrom (Cr) falder 3 i oxidationstrin. Gang Fe'erne med 3, og tilføj hydroner og vand, så ladningerne passer.

c) Der er n antal jernioner (jf. opgave a)). Der er ligeså mange chromationer. Indsæt i ligningen c=n/V, og løs for V (hvor c=0,0150 M)

Opgave 2.4 ANDRE KAN LIGE HJÆLPE HER

a) Jeg troooor, er ikke helt sikker, men jeg tror det er CuSO4 og AgNO3 som danner bundfald - metallisk bundfald. Cu, Ag og Na står på hver sin side af H i spændingsrækken. Så dannes der vel svovlsyre og salpetersyre.

Hvor der tilsættes ammoniakvand bliver der nok dannet Cu... ? Noget med kobber vil jeg gætte på. Det gule ved jeg ikke lige, måske noget med sulfat og natrium, men jeg ved det ikke.


Skriv et svar til: Hjælp til "simple! kemiopgaver (organisk kemi)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.