Matematik

Uddannelse til anlægsgartner fsa

22. september 2013 af Bio13 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Jeg har 3 spørgsmål til en fsa opgave jeg skal aflevere her på fredag.

1) Beregn v D= 22 og a= 7 atm.
- Formel = 0,03*d2*kvadratrod a.
Jeg fik den til 10,08

2) Østergaards vandværk kan højst levere 40m3 vand pr time.. Hvilke dysestørrelser kan han så bruge?

- jeg får det til 23mm men tror det er forkert og at der skal bruges 2

3) beregn hvor stort et areal vandingsmaskinen vanderr den holder stille, og jeg har en halvcirkel med radius på 30m

- (Pi pålommeregner) * 302 :2= 1413,71 m eller 1414?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2013 af LeonhardEuler

Skriv hele opgaven teksten ind, så vi kan forstå, hvad du er i gang med. For mig fremstår det du har skrevet som volapyk.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2013 af 123434 (Slettet)

Hvor årgang er det. For så kan vi finde opgaven på www.gabor/fsamat.htm


Svar #3
23. september 2013 af Bio13 (Slettet)

Det er maj-juni 1999

Okay :-).. Jeg har fundet svaret på 2 af dem, men mangler 2

1) marken der skal vandes har form som et rektangel og er 216 m lang og 120 m bred.
Inde i midten af det er der en halv cirkel med radius på 30m
Vandingsanlægget kører 20m pr time og jeg skal nu finde ud af hvor lang tid det tager maskinen at vande en bane på langs af marken.
Når maskinen er igang kører den hen over marken parallelt med den lange side.

Jeg har minusset 216-30 og så divideret 186:20... Det gav 9,3 og så gangede jeg 0,3*60=18.. Så jg har fået resultatet til 9 timer og 18 min.

Det jeg er i tvivl om er at skal jeg trække de 30 fra som er halvcirklens radius?

2) Østergårds private vandværk kan højst levere 40m3 vand pr time
Hvilke dysestørrelser kan han så bruge?
- jeg har 2 formler hvor den ene er V( vanforbrug i m3 pr time) V=0,075*d2

Den anden : V= 0,03*d2*kvadratrod a)
V= vandforbrug i m3 pr time
D= dysens diameter i mm
A= vandtrykket målt i atmosfære

Det jeg har gjordt er at dividere 40 med 0,03= 533,33 og så fundet kvadratrod da 533,33 var diameter i 2.. Resultatet blev 23


Skriv et svar til: Uddannelse til anlægsgartner fsa

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.