Matematik

Hvordan udregner man siderne i en trekant, med 1 side, 1 vinkel og arealet?

22. september 2013 af zilienti (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Har fået en opgave for, som jeg ikke kan løse. Og ved ikke hvordan jeg skal gribe den an. Håber i kan hjælpe!

VinkelA = 53,8, AB = 5,5, og T = 24,4.

Mit regnestykke ser umiddelbart sådan her ud; 24,4=½*b*5,5*Sin53,8. Men hvordan finder jeg ud af hvad b er?

Mvh. Thomas


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2013 af Kachoot (Slettet)

solve(24.4=0.5*b*5.5*sin(53.8),b)

eller isolér b

24,4=½*b*5,5*Sin53,8

b=24.4/0.5*5.5*sin(53.8)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2013 af SuneChr


Svar #3
22. september 2013 af zilienti (Slettet)

Mange tak for hjælpen, det vil jeg kigge på i morgen. :)

Skriv et svar til: Hvordan udregner man siderne i en trekant, med 1 side, 1 vinkel og arealet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.