Kemi

Partialtryk og stofmængdebrøk

23. september 2013 af Shaolina (Slettet) - Niveau: A-niveau

Væsken dinitrogentetraoxid blev anvendt til NASA's måneopsendelser. I gasfase spaltes oxidet til nitrogendioxid.

N2O4(g) ⇔ 2 NO2(g)

Ved et forsøg lukkes gassen ind i en tom beholder ved en temperatur, hvor ligevægtskonstanten K = 0,133 bar. Ved ligevægt bestemmes partialtrykket af dinitrogentetraoxid til 2,71 bar.

a. Beregn partialtrykket af nitrogendioxid ved ligevægt.

b. Beregn stofmængdebrøken angivet i procent for NO2 ved ligevægt.

Jeg håber, at nogen vil hjælpe mig med at både løse samt forstå denne opgave.

- Emilie


Svar #1
23. september 2013 af Shaolina (Slettet)

Jeg har beregnet opgave a.

Nu vil jeg blot gerne have svar på opgave b.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. september 2013 af mathon

                                                         NO2               N2O4             
                         partialtryk            0,600 bar          2,71 bar           
                                                                                               totaltryk po = (0,600 + 2,71) bar = 3,31 bar


i din forige opgave
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1383379
blev det præciseret, at
                                          partialtrykket er molbrøken af totaltrykket
 

                                          p(NO2) / po = n(NO2)/no    eller omvendt

                                          n(NO2)/no = p(NO2) / po = (0,600 bar) / (3,31 bar) = 0,181 = 18,1%

.

Stofmængdebrøken i ligevægt for NO2 angivet i procent = 18,1%


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. september 2013 af mathon

forige → forrige


Svar #4
23. september 2013 af Shaolina (Slettet)

Tak for svaret Mathon


Skriv et svar til: Partialtryk og stofmængdebrøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.