Matematik

hjælp til excel

23. september 2013 af jyden90 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder med et excelark med data på en masse investeringsafdelinger. I første søjle er de forskellige afdelinger listet og i første række kan ses hvilket datapunkt der er tale om, som i vedhæftede (værdierne i vedhæftede giver ikke mening og mit datasæt indeholder både flere afdelinger og flere datapunkter, men det er underordnet for mit spørgsmål).

Jeg ønsker at lave følgende lineære regression (hvor i er afdeling og t er årstal):

Afkasti,t = a + b*Afkasti,t-1 + c*Værdieri,t-1 + d*Akteri + e*Obligationeri + f*Ejendommei + g*Blandeti

hvor Akter, Obligationer, Ejendomme og Blandet er dummy variable;

Aktier=1, hvis afdeling er aktieafd., 0 ellers, Obligationer=1, hvis afdeling er obligationsafd., 0 ellers osv.

For at lave denne regression, skal jeg flytte rundt på data, som jeg har gjort i vedhæftede i søjlerne N-R. Jeg har gjort dette vha. copy/paste, og det var ret besværligt selv for de 40 afdelinger (og i mit rigtige datasæt er der flere tusinde).

Jeg ku derfor rigtig godt bruge en metode til hurtigt at lave søjlerne N-R, hvis dette er muligt vha. diverse excelfunktioner? Rækkefølgen af afdelingerne i N-søjlen er selvfølgelig ligegyldig (hvis det med excelfunktionerne er lettest først at lave alle rækkerne for Investeringsafdeling 1, så afd. 2 osv.

Vedhæftet fil: Mappe.xlsx

Skriv et svar til: hjælp til excel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.