Matematik

Lidt forskelligt.

23. september 2013 af Ttøsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Om en eksponetiel funktion f, oplyses det at f(1)=6 og f(3)=54 
 

A) bestem forskriften for f. 
Nogen de rkan fortælle mig hvordan man helt præcis skal stille det op og udregne kan simpelhent ikke huske det. 

B) 

Et andengradspolynomium f har følgende forskrift: f(x)=x2 -6+c
a) bestem for hvilken værdi af c andengradspolynomiet f har netop en rod. 


Svar #1
23. september 2013 af Ttøsen (Slettet)

Så glemte jeg disse to som jeg også er gået i stå ved. 

Løs ligningen f(x)=0  og forklar, hvad du finder ved denne beregning.

Bestem den mindste funktionsværdi for f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2013 af mathon

A)    

                       f(x) = y = b • ax

                              y2/y1 = ax2-x1

                              54/6 = a3-1

                              32 = a2

                              a = 3

                       f(x) = y = b • 3x   gennem (1,6)

                                6 = b • 31
                                b = 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2013 af mathon

B)

            f(x) = x2 + (-6)x + c
            Hvad er sammenhængen mellem værdien af d  og netop én rod?


Skriv et svar til: Lidt forskelligt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.