Matematik

I et koordinatsystem i planen er der givet et punkt p(1,-5) og en vektor a ⃗=(3¦2) Bestem en ligning for den linje l, der går gennem punktet p og har vektor a som normalvektor, og bestem en

23. september 2013 af mahdi0123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har prøvede at lede i min bog efter eksempler men kunne ikke finde nogen, og jeg kan ikke finde ud af opgaven.

Kan i godt give mig en detaljerede gennemgang!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2013 af peter lind

En linje der går gennem et punk P0 med stedvektoren OP0 = (x0, y0) og normalvektoren n har ligninge

P0P·n = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2013 af mathon

hvor
             Po = (1,-5)    og  P = (x,y)   er et variabelt punkt på l
             PoP = OP - OPo
    og
             n = [3,2]


 


Svar #3
23. september 2013 af mahdi0123 (Slettet)

jamen der er ikke normalvektor n den hedder vektor a !


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2013 af peter lind

Navnet er ligegyldigt. Det er stadig normalvektor hvad enten du kalder den a, b, n eller noget helt fjerde


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2013 af mathon

              PoP = OP - OPo = [x,y] - [1,-5] = [x-1,y+5]

              n = a = [3,2]

                    l:     aPoP = 0

                    l:    [3,2] • [x-1,y+5] = 0…

.

................

    b = [b1,b2]      c = [c1,c2]

      bc = b1·c1 + b2·c2


Skriv et svar til: I et koordinatsystem i planen er der givet et punkt p(1,-5) og en vektor a ⃗=(3¦2) Bestem en ligning for den linje l, der går gennem punktet p og har vektor a som normalvektor, og bestem en

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.