Matematik

Ligninger bliver min død - please hjælp

23. september 2013 af Danlau (Slettet)

Hej allesammen :)

Sidst jeg havde matematik var i folkeskolen og ja, jeg er  klar over at man lærte om ligninger dengang, men nu er jeg 23 og har glemt ALT om det og har nu matematik på b. Please hjælp mig med disse opgaver

a)  2x + 6 = 5 · (x -3)

b) x² + 4 (x - 2) = x(x + 1) + 4

c) x² -4x - 12 = 0

d) 2x² - 17x + 8 = 0

e) y² + 16 = 8y

f) x² + 7 + 2x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Der er ingen grund til at starte en ny tråd med de samme opgaver. Du har dem kørende her, hvor du også har fået hjælp

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1382438


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2013 af 123434 (Slettet)

www.regneregler.dk/andengradsligning.jsp‎


Svar #3
24. september 2013 af Danlau (Slettet)

Men jeg forstår ikke svaret. Plese hjælp mig. Hvordan ganger jeg ind i parantesen og reducer?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2013 af 123434 (Slettet)

x² + 4 (x - 2) = x(x + 1) + 4

x^2+4x-8=x^2+x+4


Svar #5
24. september 2013 af Danlau (Slettet)

Så a er :

2x + 6 = 5 · (x -3)

2x + 6 = 15x

??????

Ps. Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Ligninger bliver min død - please hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.