Matematik

reducere

24. september 2013 af boogieboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

s-(-(r+s)-(2s+r)+r)

s-(r-s-2s-r)+r

s+r+s+2s+r+r

4s+3r ? 

er det rigtig reduceret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2013 af PeterValberg

nej, du laver en lille "brøler", hvor du hæver den første indre parentes:

s-(-(r+s)-(2s+r)+r) =

s-(-r-s-2s-r+r)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2013 af mathon

            s - (-(r+s)-(2s+r) + r) =

            s - (-r - s - 2s - r + r) =

            s - (-r - s - 2s - r + r) =

            s - (-r - 3s) =

            s + r + 3s =

            r + 4s

           


Svar #3
24. september 2013 af boogieboy (Slettet)

tak for hjælpen :)


Svar #4
24. september 2013 af boogieboy (Slettet)

3p+(-(q-3p)+(5q-(-2p)))

hvad med denne, hvordan reduceres den? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2013 af 123434 (Slettet)

3p+(-(q-3p)+(5q-(-2p)))

3p-q+3p+5q+2p

6p-q+5q+2p

8p+4q


Skriv et svar til: reducere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.