Matematik

Please hjælp til ligninger

24. september 2013 af Danlau (Slettet)

Nogen der gider hjælpe:

   c) x² -4x - 12 = 0

   d) 2x² - 17x + 8 = 0

   e) y² + 16 = 8y

   f) x² + 7 + 2x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2013 af SuneChr

Der er givetvis mange, der gider at hjælpe.
I lærebogen må stå en standardformel for løsning af den generelle 2.gr. ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2013 af peter lind

Formlerne for løsning af andengradsligninger må stå i din bog. Ellers kan du se dem på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/ligninger.html#andengrad


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Igen triplepostering af tidligere tråde https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1383806


Svar #4
24. september 2013 af Danlau (Slettet)

Er der ikke please nogle der vil komme med nogle konkrete eksempler på regnestykkerne?

Jeg har siddet og kigget på andengradsligninger hele dagen igår og idag, men forstår absolut intet :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2013 af peter lind

Din lærer må have gennemgået eksempler i timen og der står også nogen i din bog. Meningen er at du skal gå i gang så du lærer det. At andre regner opgaverne for dig hjælper ikke. Så gå i gang

1. Angiv hvad der er a, b og c.

2, Brug formlen for diskriminanten til at finde denne

3. sæt ind i formlen for løsningerne


Svar #6
24. september 2013 af Danlau (Slettet)

Det er flex studie. Dvs. det hele foregår online. Ingen fysiske timer.

Ville være rart at se det på skrift så er det måske lidt nemmere for mig


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du må vel have en slags bog, hvor løsningen af 2.-gradsligningen er gennemgået?


Svar #8
24. september 2013 af Danlau (Slettet)

Jo, men forstår det ikke :(

Har kigget på det hele dagen igår og idag


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det vil med andre ord sige, at du ikke får ret meget ud af online undervisning alene.


Svar #10
24. september 2013 af Danlau (Slettet)

Nogle af opgaverne er jeg godt med i, men her er jeg bare gået i stå længe


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. september 2013 af ChrV (Slettet)

Se her:da.wikipedia.org/wiki/Andengradspolynomium#Nulpunktsbestemmelse

Dit a = 1; b =-4; c=-12 giver diskriminanten 8;

Det giver rødderne -2 og 6

d) kan løses på samme måde

e) y² + 16 = 8y  -> y² -8y+ 16 = 0 -> løses som ovenfor

f) har komplekse rødder. 

Jeg kan give dig svaret:

http://www.wolframalpha.com/input/?i=x%C2%B2+%2B+7+%2B+2x+%3D+0

men jeg har desværre ingen løsning.

Vedhæftet fil:Mappe3.xlsx

Brugbart svar (0)

Svar #12
25. september 2013 af 123434 (Slettet)

D=0 en løsning

D>0 2 løsninger 

D<0 ingen løsning

a*x^2+b*x+c

y^2-8y+16=0

D=b^2-4*a*c

D=-8^2-4*1*16

64-64=0 altså en løsning

-b+-√D

-------------

2*a 

8+-√0=  4

-----------

2*1

Er det korrekt nok, at løsningen er 4?


Skriv et svar til: Please hjælp til ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.