Matematik

Hjælp til lineær funktion.

25. september 2013 af TinTin1998 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg er blevet i tvivl, i forhold til måden at regne nedenstående opgave.

Om en lineær funktion f(x) oplyses, at f(1)=5 og f(3)=11.
Bestem en forskrift for f(x).


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2013 af mathon

               a = Δy/Δx

               b = y1 - a•x1

                                f(x) = ax + b


Svar #2
25. september 2013 af TinTin1998 (Slettet)

hvordan er du kommet frem til dette?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2013 af mathon

En retlinjet afbildning er defineret som
en funktion for hvilken,
y-tilvæksten er proportional med x-tilvæksten,
som når proportionalitetsfaktoren kaldes a
giver:

                      Δy = a • Δx
hvoraf
                  y - y1 = a • (x-x1)

                  y = ax + (y1-a•x1)
   


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2013 af kirkely (Slettet)

at f(1)=5 og f(3)=11.

y1=5

y2=11

x1=1

x2=3

a= (y2-y1)/(x2-x1) => 6/2=3

dvs a er lig 3

nu skal vi så finde b så vi kan bestemme den linier funktion y=ax+b

b= y1 - a•x1 => 5-3*1=2

så funktionen vil hedde f(x)=3x+2

håber det gav lidt forståelse :)


Skriv et svar til: Hjælp til lineær funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.