Matematik

Trekant

25. september 2013 af Massou (Slettet) - Niveau: A-niveau

Et stykke karton har form som en ligebenet trekant, hvor de lige ben er 20 cm lange, som på figur 1.
a)Bestem |AB|, og bestem vinkel A.

Kartonstykket foldes til en silhuet af et lille sejlskib, som vist på figur 2. foldningen sker langs en linje CD,således at B føres over i E.

b) bestem |DC| og bestem arealet af trekant CDE.

Jeg har fået AB til at være 26,24 vinkel A til 49 grader.

Er der nogen der kan hjælpe mig!
Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2013 af LubDub (Slettet)

figur 1  ? ?


Brugbart svar (4)

Svar #2
25. september 2013 af mathon

Medsend tegningen


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. september 2013 af LubDub (Slettet)

http://cdn.imghack.se/images/0e514cb4819fcc26b16064404a4cd48c.png


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. september 2013 af mathon

                   |AB| = 2•|BC|•sin(C/2)

                   A = B = (180º-C)/2

                   |CE| = |CB|

                   |ED| = (1/4)|AB| …


Svar #5
25. september 2013 af Massou (Slettet)

Tak, men hvordan skal jeg så finde DC


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2013 af mathon

vinkel EDC er 20,5º

sin-relationen velvidende at vinkel D er stump.


Svar #7
26. september 2013 af Massou (Slettet)

Kan det passe at DC giver 16,3


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. februar 2014 af guli92 (Slettet)

Jeg forstår ikke din forklaring af opgaven Mathon :( Vil du ikke prøve at uddybe, hvordan man kan finde længden af DC?


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. april 2014 af idalarsen95 (Slettet)

sidder med samme opgave og forstår heller ikke opgave B. Hvordan finder man længden DC og arealet af trekant CDE?


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.