Matematik

Udregn Delta Y ud fra punktet

26. september 2013 af tove12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen. 

Jeg har idag lært om differntialkvoteint, men har dog ikke forstået det helt... 

min opgave lyder således :

1. Udregn delta y ud fra punktet 3 for f(x) = x2-2x 

Man kan vise sætningen: Funktionen f er kontinuert i x0, netop når delta y --> 0 for h --> o.

Vis, ved hjælp af sætningen, at f er kontinuert i 3. 

Udregn herefter delta y med udgangspunkt i x0, og vis, at f er kontinuert i x0

Mit sprøgsmål lyder således, er det muligt at en vil regne den ud og lige hurtigt forklar hvad der er sket i mellemregninger ? så jeg kan få en forståelse for det ? :) Det ville være en kæmpe hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2013 af peter lind

Δy = f(3+h)-f(3) 


Svar #2
26. september 2013 af tove12 (Slettet)

Må jeg sprøge hvordan du er kommet frem til det ?  altså tænker på mellemregninger ? jeg må ikke bruge Ti-Nspire til opgaven nemlig.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

I #1 er givet definitionen på det forespugte Δy. Benyt nu den opgivne forskrift for f(x) og levér selv mellemregningerne. Der er ikke noget at bruge lommeregner til her.


Svar #4
26. september 2013 af tove12 (Slettet)

Forstår ikke, hvordan skal jeg benytte den opgivne forskrift for f(x). Jeg er ikke helt med på mellemregnignerne... Undskyld for besværet men forstår det ikke helt 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2013 af JensOleKnudsen (Slettet)

#1 har givet dig definitionen på delta Y. I stedet for f(3+h) og f(3) skal du indsætte forskriften for f (med 3+h og 3 i stedet for x) og så samle led og reducere.


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Benyt forskriften for f(x) til at beregne

f(3+h) = (3+h)2 - 2·(3+h) = ... , og

f(3) = 32 - 2·3 = ... ,

og beregn nu

Δy = f(3+h) - f(3)


Svar #7
26. september 2013 af tove12 (Slettet)

så hvordan ville min forskrift komme til at se ud ? tror godt selv jeg kan regne den ud, det burde bare at være reducere den ? 


Svar #8
26. september 2013 af tove12 (Slettet)

# 6

Tak skal du have for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det er et spørgsmål om at kombinere de enkelte dele i #4. Gang ud, kombiner, og reducer.


Svar #10
26. september 2013 af tove12 (Slettet)

yes kan godt se det bare er at gange ud og reducere mindst muligt :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Man skal reducere mest muligt.


Svar #12
26. september 2013 af tove12 (Slettet)

ja undskyld mest ;) jeg skrev forkert 


Skriv et svar til: Udregn Delta Y ud fra punktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.