Fysik

Newton til kraft

26. september 2013 af tjalfedaugaard (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! 

Har fået en opgave jeg skal løse: 

"Der virker en kraft på 2,6 N (Newton) vinkelret ind på en flade med arealet 0,013m^2. Find trykket på fladen"

Er der nogen der kender formlen for det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Trykket er defineret som kraft pr arealenhed:

P = F / A

Opgavetrådens titel er helt misvisende.


Svar #2
26. september 2013 af tjalfedaugaard (Slettet)

Undskyld. Jeg mente Newton til tryk :)


Svar #3
26. september 2013 af tjalfedaugaard (Slettet)

Kan du ikke prøve at stille det op i en formel? Forstår det ikke helt. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

1 newton er en fysisk enhed, der benyttes til at måle størrelsen af en kraft. Et tryk er en fysisk størrelse, der er defineret ud fra en kraft og et areal.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jeg har allerede givet dig en formel i #1.


Svar #6
26. september 2013 af tjalfedaugaard (Slettet)

Okay, men hvad betyder de forskellige forkortelser? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det burde du kunne se ved at læse linien lige over formlen i #1. F står for kraften, A for fladearealet.


Svar #8
26. september 2013 af tjalfedaugaard (Slettet)

Okay. Jeg har lige et spørgsmål mere: Jeg har fået et resultat på 200. Men 200 hvad? 

Er det rigtigt som jeg har stillet formlen op?: 2,6/0,013=200 


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Når man indsætter størrelserne med enheder, kommer enheden for den beregnede strrrelse automatisk ud.

Enheden er jo så N/m2 .


Svar #10
26. september 2013 af tjalfedaugaard (Slettet)

Så 200N/m^2?


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja. 1 N/m2 kaldes også 1 Pa .


Svar #12
26. september 2013 af tjalfedaugaard (Slettet)

Jeg forstår ikke hvorfor du nu skriver "1" da jeg fik et resultat på 200? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Jeg informerede dig om, at 1 N/m2 = 1 Pa. Du kan vel så selv finde ud af at anvende det på dit eget resultat.


Skriv et svar til: Newton til kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.