Matematik

Differentialregning- kort spørgsmål?

31. oktober 2005 af LineStage (Slettet)
Hey :)
jeg er lidt i tvivl om denne funktions afledte funktion:

f(x)= 1 /(x-2)

et lille hurtigt spørgsmål :) - med et håb på et hurtigt svar :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:

Vi bemærker, at f ikke er defineret for x = 2. For alle reelle x fraregnet 2, er

f'(x) = -(x-2)^(-2)

Svar #2
31. oktober 2005 af LineStage (Slettet)

jeg har lidt svært ved at se hvorfor den bliver dét...?

Svar #3
31. oktober 2005 af LineStage (Slettet)

jeg har lidt svært ved at se hvorfor den bliver dét...?

Svar #4
31. oktober 2005 af LineStage (Slettet)

okay :) har fået den til -1/((x-2)^2)
skulle gerne give det samme :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#4:

Ja, det er korrekt, at

-(x-2)^(-2) = -1/(x-2)^2

så du har fået det rigtige resultat!

Skriv et svar til: Differentialregning- kort spørgsmål?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.