Debat

Aktiv og passiv dødshjælp

28. september 2013 af roza13 (Slettet)

Hej jeg er i gang med at skrive en 10-15 siders opgave om aktiv og passiv dødshjælp, jeg vil meget gerne høre hvad i syntes om den debat, er i for eller imod og også gerne hvorfor. Jeg vil bruge nogen hvis ikke alle af jeres svar, da der jo er sådan en stor dabat om dette emne.
Syntes i man skal ligge og vente på det uungåelige selvom man måske ligger og lider?
Syntes i også at handicappet som måske ikke kan tænke osv. skal have mulighed for at dø selvom de ikke ligger i respirator så de pårørende bestemmer hvad de selv syntes?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2013 af ajensen112 (Slettet)

jeg synes man skal have lov til at dø hvis det er det man ønsker for pokker folk begår selvmord hver dag så skal de til at skaffes bare fordi de ikke er i stand til at begå selvmord. et liv man ikke ønsker at leve er ikke hver at leve


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2013 af 123434

"Aktiv dødshjælp, også kaldet eutanasi, er en handling som har til hensigt at afslutte et uhelbredeligt sygt menneskes liv med øjeblikkelig virkning. Det er forbudt i Danmark. Hvis der begås medlidenhedsdrab efter den syges udtrykkelige ønske, behandles sagen som drab efter begæring (Straffeloven § 239) [1] Under formildende omstændigheder kan der idømmes en betinget dom.

Passiv dødshjælp er når man vælger at afslutte en behandling af et uhelbredeligt sygt menneske og derefter kun giver smertestillende behandling (palliativ behandling). Det er ikke forbudt i Danmark"

Det er en meget svær debat

1) Er at hjælpe andre med at dø, ikke at gøre sig dommer over liv og død

2) Patienten er uheldbredelig syg og ønsker at dø. Hvad er problemet?

3) Du kan få fat i din syge mors penge langt tidligere, hvis hun får hjælp til at dø. Altså folk kan udnyttes.

4) Fra en religiøs vinkel. Gud har bestemt, hvornår vi skal dø.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2013 af Dulugtergrimt

Problemet ved at give aktiv dødshjælp til en uhelbredeligt syg er ikke fra den syges vinkel, men fra den sundhedsfaglige. Kan man tvinge en sygeplejerske til at skrue op for morfin-indsprøjtningerne? Kan man tvinge lægen til det? Er det korrekt at tvinge folk til aktivt at slå folk ihjel?

Desuden, hvornår går grænsen for uhelbredeligt syg? Debatten er netop blusset op igen da en stærkt depressiv mand fik aktiv dødshjælp i Belgien, selvom han fysisk var i stand til at leve. Skal han kunne modtage aktiv dødshjælp? Hans psykiske smerter forsvinder nok aldrig.

Selv er jeg i mange tilfælde for, at en frivillig lægr kan afslutte et liv, der alligevel lakker mod enden som konskevens af sygdom. I de fleste af disse tilfælde fjerner man mad og væske, og det synes jeg er en del mere inhumant end at stoppe livet på stedet.

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2013 af NejTilSvampe

#2 -

1) Vi bør være herrer over vores egne liv. Det inkluderer retten til at ende det og låne sagt rettighed ud.

3) En ting der NETOP er lettere at forhindre, hvis aktiv dødshjælp legaliseres så staten kan overvåge det og kontrollere det så uheld ikke sker (f.eks. ved at en uafhængig læge skal godkende det etc.)

4) Hvis Gud har bestemt hvornår vi dør på forhånd, så er det vel hans vilje uanset om vi hjælper til aktivt eller ej. Ikke at jeg synes det er et særligt overbevisende argument alligevel. 


Skriv et svar til: Aktiv og passiv dødshjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.